Засолювання огірків в дубовій діжці
Огірки солоні в дубовій діжці.
Попередньо потрібно підготувати дубову діжку.
Перед засолюванням огірків їх потрібно сортувати і вибирати огірки дрібного і середнього розміру. Відібрані огірки вимиваємо і необхідно вимочити в холодній воді від 3-х до 5-ти годин. Завдяки даному етапу перед засолюванням, замочені огірки не утворюють пустот і не зморщаться.
Всі спеції, які будуть використані, повинні бути свіжими і чистими. Для соління огірків в дубовій діжці ми пропонуємо використовувати такий набір прянощів: вишневі листя, кріп, листя чорної смородини, естрагон, часник, перець і листя хрону.
Підготовка прянощів:
- часник очищаємо від луски і дрібно нарізаємо, після товчемо дерев'яної толкучка;
- естрагон і кріп потрібно нарізати навпіл
- листя хрону, чорної смородини і вишні попередньо вимиваємо і сушимо на рушнику.
Для засолювання 10 кг огірків Вам знадобитися:
- 50 грамів листя хрону
- 300 грамів кропу
- 5 грамів гіркого перцю
- 30 грамів часнику
- 50 грамів вишневих листя
- 50 грамів листя чорної смородини
Для збільшення термінів зберігання солоних огірочків рекомендується на дно діжки викласти різану цукрові буряки ( з розрахунку на 10 кг огірків - 200 грамів буряка)
Укладання продукту відбувається наступним чином. Беремо третина усіх прянощів і викладаємо на дно дубової діжки ( листя вишні, хрону, смородини, перець, кріп і часник), після кладемо щільний шар огірків - вертикально. Потім чергуємо шар прянощів шар огірків. Зверху останнього шару огірків викладаємо частину усіх прянощів і закриваючи це все листям хрону. Поверх хрону треба покласти дерев'яний гніт ( всі наші дубові діжки для солінь укомплектовані дерев'яним гнітом) і заливаємо все розсолом.
Розсіл. На 10 кг огірків потрібно 2 літри розсолу і 140 грамів кухонної солі. Попередньо рекомендуємо сіль розчинити у невеликій посудині з теплою водою. Після розсіл потрібно процідити через марлеву (щільний) тканина. Розсіл в дубових діжках повинен повністю покрити шар огірків.
Заповнену огірками діжку накриваємо кришкою і відставляємо в приміщення з кімнатною температурою на 2-3 дні. За ці дні починається процес попереднього бродіння, якщо буде необхідність - розсіл слід доливати. По закінченню 3-х днів дубову діжку ставимо в темне, холодне приміщення. Там огірки будуть повільно солитись протягом 30 - 45 днів.
Після закінчення зазначеного періоду потрібно перевірити готовність солоних огірочків.
Огірок засолений в дубовій діжці буде мати незвичайний хрускіт і неповторний смак.
Дубова діжка від нашого магазину - виробництво Україна!
Приємного апетиту!